HOMEDOTCOM

Avbrottet har även denna gång berott på den resande foten vi levt på i en vecka och lite till. Jag tycker otroligt mycket om att vara på resande fot. Jag älskar att vara med familjen och släkten. Men. Jag älskar att komma hem. Att få duscha i min egen dusch. Att få torka mig med min egen handduk. Att få spegla mig i min egen spegel. Att få uträtta mina behov på min egen toalett. Att få värma saker i min egen micro. Att få sitta i min egen soffa. Att få titta på tv. (Hos min mor och far är det lite svårt med det där med tv-tittandet, tvn har liksom en egen vakthund.) Kort sagt, borta bra men hemma bäst. Nu ska jag njuta. Imorgon styr vi nyår i vår enkla boning.

Jag återkommer med inlägg skrivna på resande fot.


ORDLISTA DEL 1

I Köping.

Om det är så att du någon gång skulle besöka eller bostätta dig i Köping är det några saker du bör veta.

Om någon skulle säga till dig att han eller han har haschat ska du inte vara så säker på att personen i fråga rökt hasch utan faktiskt kanske halkat på isen, på det hala golvet eller liknande. Alltså, var inte så snabb att dömma.

Om du skulle träffa min mormor och hon sa att det gick gesvint (jesvinnt) så menar hon att det var enkelt, lätt eller smidigt.

Om du träffar någon som frågar om du har risslat dig ordentligt så undrar personen i fråga om du har utrustat dig ordentligt.

Om du skulle fråga någon från Köpingstrakten, till exempel min mormor, var hon har varit och hon svarar hänna och dänna så menar hon att hon har varit lite här och där.

Om du av någon anledning skulle börja arbeta som optiker i Köping och en kund kommer in och säger: -Jag skulle behöva tocka hänna glasögiiir för jag siir lite gliist menar kunden att haan eller hon skulle behöva såna där glasögon för hon eller han ser lite dåligt.


Detta var alltså första delen av en Köpingsordlista. Jag hoppas att det blir en del två.

KALAS. DAG TRE.

I Köping.

Dag tre av kalas. Annandagsbandy.

Innan vinst. Bandyfrukost, pyttipanna och öl, kanske inte mina favoriter men i sammanhanget blir det gott. KIS-tipset, ett gäng helt omöjliga frågor om KIS och bandy i allmänhet. Trots min uppväxt har jag noll koll. Är man en Thunberg får man bara skriva sitt efternamn på tipset om man har alla rätt, skam för släkten annars sägs det. Jag och Karin busade och skrev så stort vi bara kunde. Pulsen rusar lite extra när de ska tala om vem som var sämst. Jag klarade mig i år också. Henrik också. Karin också. Konstigt? Karin vann däremot två kilo kaffe. Det skänkte hon till KIS pojkar födda -00. RESPEKT.

Under vinst. För mycket kläder på mig. Pappa sa att man aldrig kunde ha för mycket kläder på sig på Krillan. Han hade fel. Hejjarramsor. Glögg. Och pepparkakor.

Efter vinst. After bandy. Bishops stängt i år så bror öppnade sitt hem. Thaimat. Vin. Musicquiz. Just gotta love it.


KALAS. DAG TVÅ.

I Köping.

Dag två av kalas. Idag fyller nämligen den näst minsta lilla flicka fem år. Det har vi firat med Chokladbollar, dammsugare, tårta MED grädde i och SuperMario på Ontendo. Mycket mysigt.

Imorgon kör vi dag tre av kalas. Nämligen bandykalas. Bandyfrukost. Bandymatch. Och kanske någon slags After Bandy. Heja heja K-I-S kiiis det är laget!


KALAS. DAG ETT.

I Köping. Dag ett av kalas. Hade jag twittrat på självaste julafton hade det förmodligen sett ut såhär.

05.45 Den minsta lilla flickan är mycket spänd på sin första julafton och vaknar nu.

10.00 Resultat av nattens pin curls. Kruuuuulligt.

10.55 Förbereder oss för första halvlek. Lugnet innan stormen. Om fem dundrar syskon och syskonbarn in.

10.30 Alla "VUXNA" äter gröt. Mamma med förtvivlan i rösten - Den som får mandeln i gröten i år MÅSTE gifta sig innan nästa jul. PUNKT!

11.50 Någon i min väldigt nära närhet fick mandeln. Det ska bli kul att gå på bröllop.

11.20 Mamma tar bilen och köper tidningen. Ett syskonbarn vill följa med, men stannar, rädd att missa tomten.

11.30 Mä! Mamma kommer tillbaka MED en tidning. VAD? HÄNDE? NU?

12.40 - Tack tomten! Jag älskar dig. Tomten är här och delar ut paket och vi är mycket nöjda.

14.30 Okej. Andra halvlek här kommer vi. Denna gång är det vi som ska dundra in. Hos mormor. På landet.

15.10 Vi missar lite av Kalle. I år. Igen. Men det är så många andra som tittar. Typ 17 stycken. Mostrar, morbröder och kusiner.

15.15 En moster frågar om det inte är fika snart. Jag tänker taktikfika. Jag tar ett glas saft.

16.00 Henrik är lite knäckt över att ingen i min släkt verkar veta vad Karl-Bertil Johnssons jul är. Ingen verkar intresserad av att se det heller.

16.20 Den mista lilla flickan får så himla många fina paket. Fast hon inga skulle ha.

17.00 Mormors köttbullar. De bästa köttbullarna. Mormor Cordts Köttbullar.

18.00 Har mormor glömt att ta fram Puffern? (Puffer=Tysk kaka) Ingen säger något. Var bara tysta.

18.50 Jag har sett två avsnitt av julkalendern. Båda gångerna har han viftat med ringen. Klappsnappar'n.

19.30 Julklappsrejs. Jag har inte fått ett enda paket. Det finns typ 50 stycken.

20.00 Julklappsrejs. Jag har inte fått ett enda paket.

20.15 Julklappsrejs. Jag har tagit (!) ett paket. En termosmugg.

20.20 Julklappsrejs. En kusin tog mitt paket.

21.00 Julklappsrejs. Jag har tagit (!) ett paket. En termosmugg.

21.05 Julklappsrejs. Den som tar min termosmugg ska döööö.

21.10 Julklappsrejs. Slut. Ingen vågade ta mitt paket. Nu kan jag dricka te på bussen.

21.30 Henrik pallar inte en Cordts-jul och fegar ur när vi äter ris ala malta.

22.30 Hemma. Jag och mamma provmålar pennorna som hon och pappa plockat till sig till barnbarnen under julklappsrejset.

23.00 GOOD NIGHT!

JORDENS UNDERGÅNG.

Jag trodde den var här igår. Jordens undergång. Henrik mailade sönder min telefon. Jag har liksom alltid motsatt mig den här iPhonehysterin som florerat bland mina nära och kära och resten av jordens befolkning, säkert på grund av avundsjuka. Jag har alltid tyckt, och tycker fortfarande, att det varit lite fånigt att säga saker som "Det finns säkert en app för det." Om hur man ska rädda Saab ur krisen. "Det finns säkert en app för det." Om hur man räddar världen från den globala uppvärmningen. Och! Och det fånigaste av allt "Kan jag få min ajfååååååån?" "Jag ska bara hämta min ajfååååååån." Det är så fånigt så jag kan dö, det är ju lixom en TELEFON eller en MOBIL. Iallafall så har jag tänkt att man inte kan bli lyckligare av en iPhone. Men. Okej jag måste erkänna, jag blev kanske inte lyckligare, men mycket blev mycket roligare. Typ blogg. Typ spela wordfeud. Men jag skulle aldrig säga "Kan jag få min ajfååååååån?". Men så till saken. Till igår. Henrik mailade alltså sönder min telefon. Han skickade ett jättestort mail. Min skärm rörde sig efter detta inte en millimeter. Svart. Någonstans mellan avstängd och påsatt. Två timmar av ångest. VAD SKA JAG GÖRA!? Måste jag använda min samsungskittelefon nu? Hej då omvärlden! Iallafall jag googlade -hängd iPhone 3GS- Jag fick svar HOME+POWER. Sjuk enkelt. Sjukt bra. Sjuktnöjdtjejpunktse.


(Jag inser såhär i efterhand att det varit lättare att skriva detta inlägg på datorn än på ajfååååååånen! haha.)


JULGRANEN.

Måste bara berätta en sak om granen. Det är alltså grenar på mitten också. Det är ljuset som gör att den ser lite naken ut på mitten. Det är alltså INTE så att jag fått för mig något och skalat granen på mitten. Om ni nu trodde det alltså. HOSTjoseHOSTfineoHOSTgusHOSTavHOST!


JUST NU.

Poppar fröken Maggio på kanske lite för hög volym, bakar bullar och njuter av mörkret. Har köpt 100 nya ljus idag. Här ska lysas. Och ätas bullar.


TWITTER.

Har precis gått igenom tre dagars twitter. Det tog typ lika lång tid som att gå igenom ett års (!) jobbmail. Detta beror på att Petter twittrar typ en gång i minuten eller nå't. Jag läser med glädje. Heeerreee guuuud vilket jobb han lagt ner på Musikhjälpen och #stepyourvdgameup. Jag är inte säker på hur mycket pengar han samlat in men jag tror att det är närmare en miljon kronor. Grymt! Musikhjälpen har samlat in 18,1 miljoner för att alla flickor runt om i världen ska få gå i skolan. Det är helt fantastiskt och naiv som jag är tror jag att varenda krona kommer komma till rätt ställe. Jag är dessutom lite ledsen att jag inte hunnit beställa någon musikhjälpent-shirt. Ska se om man kan beställa i efterhand.

Musikhjälpen.

RESULTAT.

Idag har vi julastökat. Fast i ett alldeles lagom sakta mak. Resultatet blev iallafall en plåt av Torgfias julgodis, ett gäng brev, en klädd burk, en gran och lite allmänt pyssel. Nu ska jag krypa ner i pjamasen och äta lingonbröd. Laters!


WORDFÅÅÅÅÅJD.

Vi vågar. Vi trotsar det moderna. Vi spelar på riktigt. Lägg märke till svårighetsgraden på orden. Observera också att jag vet att det heter wordfjuuuuud, men det är liksom kuligare att säga wordfåååååjd. Förrutom detta så var jag ganska duktig på På spåret idag. Jag har dessutom bakat världens godaste lingolimpa. Och utöver allt det här sopar jag nu banan med lärar'n och ingenjören på det däringa alfapetet.


LEVER.


I Köping.

På mormors isgata (för fy sjutton vad halt det är här ute) utanför stan. Här maler vi kycklinglever. Till kvällen ska mormor göra leverpastej. Av fläskläggen ska hon göra sylta. Det är häftigt tycker jag. Väldigt mysigt också.

Mormor har dessutom en hushållsassistent som är 50 år gammal. Jag undrar om en sån där röd snygg Kitchen Aid skulle hålla i 50 år? Om jag visste att den skulle det skulle jag nog överväga att köpa en.


I FAMILJEN THUNBERG.

I Köping.

I Familjen Thunberg
En följetong om vad som händer och fötter. Del 3

- Men var är mitt evighetsbakplåtspapper? Men mitt evighetsbakplåtspapper brukar ju ligga här. Har han slängt mitt evighetsbakplåtspapper? BEEEEECKEEEE! (ja, min pappa kallas så.) Har du slängt mitt evighetsbakplåtspapper? Vi har ju inget annat bakplåtspapper än mitt evighetsbakplåtspapper. Ähh, va sjutton man behöver ju inte ens ha bakplåtspapper när man gör klyftpotatis.

Mammas evighetsbakplåtspapper är alltså borta. Vi ska äta klyftpotatis. Pappa vet inte om han har slängt det. Jag har aldrig hört någon säga evighetsbakplåtspapper så många gånger på så kort tid. Söta mamma.

TWEET.

Som man kan läsa på min twitter. Jag har varit i Köping. Därav stilleståndet. Men nu kommer en storm. Eller iallafall ett par tre inlägg.


THE SHOE OF THE DAY.

Småsmåconvisar.


VECKA.

Jag är inte ledsen över dålig uppdatering. Den här veckan har sprungit ifrån mig. Det började med snor. Ett besök på lager 157. Jag somnade framför TVn. Det fortsatte med snor. Lite klädshopping till Henrik. Jag letade vinterskor. Jag somnade framför TVn. Jag fortsatte leta vinterskor. Jag försökte komma in på Misoui second hand. Det gick inte. Helt omöjligt med en fyrhjulad vän med en minsta flicka i. Synd tycker jag. Jag fortsatte leta vinterskor. Jag hittade vinterskor. Jag somnade framför TVn. Jag åkte till Kisa. Kisa var som vanligt, alltid lite kallare. Jag försökte lära mig mitt gamla jobb igen. Jag gick igenom ett års mail. Typ. Jag åkte hem. Åt pannkakor. Jag fick en present (visar sen). Jag somnade framför TVn. Jag städade lite. Jag packade. Jag åt pannkakor. Nu sitter jag här. Med Pin Curls och huckle. Jag sitter mest och väntar. Vi ska åka till Köping. MYS!


Så en vecka à la Reyier/Thunberg avverkad.


SURPRISE.

Jag bara måste berätta en sak. Alltså. Mina vänner är fantastiska. Helt underbara. Igår fick jag en födelsedagspresent. En överraskning. EN KONSERT. Ja, såklart inte en liten intim spelning. Men iallafall. EN KONSERT. Med Veronica Maggio. Saaaataaaan i gaaaataaaan vilken bra konsert. Hon kommer garanterat att hamna högre upp i min svenska-kvinnor-spellista i fortsättningen. Tack vackra flickor för en underbar kväll.


SPOTTED.


Hello upper East siders. Gossip Girl here. Spotted:

På tåget. Det är en kille som stöter järnet på en tjej. Jag är helt övertygad om att de aldrig träffats förut. Hon är ganska mycket yngre än honom, det är uppenbart. Tjejen sitter och pluggar. Killen frågar vad hon läser till, det hörs i hans röst att han menar på universitetet. Hon svarar att hon bara går natur än så länge varpå han frågar förvånat om hon går sista året. Tjejen skäms lite och svarar att hon faktiskt bara är 16 och går första året. Killen påstår då att han visst ooops även denna gång haft lite svårt med åldersuppfattningen. DÄR. I Linghem. Precis DÄR tog deras samtal slut. De sitter fortfarande mittemot varandra men har inte sagt ett ljud. Vi är snart i Norrköping.

You know you love me. XOXO


DAGENS ORD 1/12.

Lite i smyg så samlar jag. Jag samlar på ord och uttryck. Nu ska jag dela med mig av dagens. Man skulle kunna tro att dagens ord skulle vara Ha den äran, Ja må hon leva eller Grattis, men nä. Dagens ord är snarare ett uttryck nämligen dikt an. Henrik slänger sig med ganska många roliga ord ocu uttryck. Det är väl kanske Värmlänningen i honom som pratar, eller så är det 100-åringen, vad vet jag men kul är det iallafall.
27.

Idag är ingen vanlig dag. För idag är det min födelsedag. Hurra! Hurra! Hurra!


RSS 2.0